Moje ulubione przepisy
banner przepis miesiaca Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi
Blog > Komentarze do wpisu
Czerwona kapusta marynowana z imbirem

Kulinarny aforyzm: Jedzenie i seks to najważniejsze części składowe życia, stanowiące klucz do naszych pragnień. Ang Lee


Miałam w lodówce ¾ główki czerwonej kapusty i imbir. Znalazłam taki przepis na szybką marynatę w azjatyckim stylu. Przepis jest na zaledwie 2 szklanki kapusty. Ja podwoiłam składniki, zużywając ok. ¾ główki kapusty średniej wielkości. Polecam!

Kapusta z imbirem 

Składniki:

- 2 szklanki pokrojonej czerwonej kapusty

- 1 łyżka startego świeżego imbiru

- ½ łyżeczki ziaren pieprzu

- ½ szklanki wody

- ½ szklanki octu ryżowego

- 1 łyżka miodu

- 1 łyżeczka soli

Kapustę wymieszać z imbirem i pieprzem. Przełożyć do słoika. Zagotować wodę, ocet, miód i sól. Zalać kapustę. Ostudzić i schować do lodówki.

Kapusta z imbirem

czwartek, 11 stycznia 2018, mirosix
Tagi: kapusta imbir

Polecane wpisy