Moje ulubione przepisy
banner przepis miesiaca Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi
Blog > Komentarze do wpisu
Wietnamski fudge z kawą

Kulinarny aforyzm: W mózgach kochanków i szaleńców kipi/Nadmiar fantazji, tworzącej złudzenia/w tempie, za którym nie nadąży rozum. William Szekspir


Przepis na szybki deser fudge z czasopisma Canadian Living. Ładnie zaprezentuje się też na świątecznym stole.

Fudge 

Składniki:

- 300 g posiekanej białej czekolady

- 150 g posiekanej gorzkiej czekolady

- puszka słodkiego skondensowanego mleka

- 2 łyżki kawy espresso

W żaroodpornym naczyniu ustawionym nad garnkiem gorącej wody, podgrzać białą czekoladę, gorzką czekoladę, mleko skondensowane i espresso, mieszając, aż do stopienia, około 5 minut. Przełożyć masę do wyłożonej papierem kwadratowej foremki, wygładzając górę. Przechowywać w lodówce, aż stwardnieje (około 3 godziny). Następnie przenieść na deskę do krojenia i za pomocą gorącego noża pokroić w kwadraty.

Fudge

czwartek, 07 grudnia 2017, mirosix
Tagi: kawa czekolada

Polecane wpisy