Moje ulubione przepisy
banner przepis miesiaca Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi
Blog > Komentarze do wpisu
Wrapy z bakłażanem i kurczakiem

Kulinarny aforyzm: drzazga mojej wyobraźni czasem zapala się od słowa. Halina Poświatowska


Kolejny letni przepis. Wrapy podałam z humusem, tzatziki i sałatką z pomidorów i awokado. Przepis weźmie udział w akcji Warzywa psiankowate 2017.

Wrapy z baklazanem 

Składniki:

- 1 pierś kurczaka

- 1 bakłażan

- sól, pieprz, oliwa

- 300 g pomidorków koktajlowych

- 1 awokado

- 1 ząbek czosnku

- 1 limonka

- hummus – np. taki

- tzatziki – w wersji irańskiej

- chlebki pita lub tortille

Pomidorki przekroić na pół, awokado pokroić w cząstki. Wymieszać. Doprawić przeciśniętym przez praske czosnkiem, sokiem z limonki, solą, pieprzem i oliwą. Pokroić bakłażana w plastry, posolić i odstawić na kilka minut. Pokroić pierś kurczaka na mniejsze kawałki. Posolić i popieprzyć. Wytrzeć plastry bakłażana ręcznikiem kuchennym. Smażyć kurczaka i bakłażana na patelni grillowej lub grillu. Podawać z pitą, sałatką i dipami.

Salatka z awokado

 

Warzywa psiankowate 2017

niedziela, 20 sierpnia 2017, mirosix

Polecane wpisy

Komentarze
2017/08/20 21:30:48
To coś zdecydowanie dla mnie. Zapraszam do dodania przepisu do mojej akcji Warzywa psiankowate 2017 :)