Moje ulubione przepisy
banner przepis miesiaca Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi
Blog > Komentarze do wpisu
Dżem z dyni, jabłek i gruszek

Kulinarny aforyzm: Zdobywać majątek za cenę zdrowia znaczy to samo, co odciąć sobie nogi, by kupić za nie parę butów. Prentice Mulford


To już ostatni wyrób z dyni w tym roku. Wkrótce rozpoczynam świąteczne przygotowania. Przepis z tej strony.

Dzem_z_dyni_jablek_gruszek 

Składniki:

- 1 kg dyni

- 1 kg jabłek

- 1 kg gruszek

- 1 szklanka cukru

- 1/2 łyżeczki cynamonu

Owoce obrać i zetrzeć na tarce, podlać wodą i gotować ok. 45 minut. Następnie dodać cukier i cynamon. Gotować ok. 20 minut ciągle mieszając. Można zmiksować. Gorący dżem przełożyć do wyparzonych słoików, przewrócić do góry dnem i ostudzić.

wtorek, 29 listopada 2016, mirosix

Polecane wpisy

Komentarze
2016/11/29 07:29:35
Nie, no jeśli jest tu gruszka, dynia i jabłka w stosunku 1:1:1 to on taki sam dyniowy, jak i jabłkowy, jak gruszkowy.