Moje ulubione przepisy
banner przepis miesiaca Durszlak.pl Mikser Kulinarny - przepisy kulinarne i blogi
Blog > Komentarze do wpisu
Czerwony Śledź

Kulinarny aforyzm: Kto zna gorycz, zna prawdziwy smak potrawy. Talmud


Naszła mnie ochota na ryby, więc sięgnełam po jeden z moich ulubionych przepisów na czerwone śledzie ze strony Ugotuj.to.

 

Składniki
- 4 sprawione filety śledziowe (ja użyłam matjasów w oleju, którego część wykorzystałam do smażenia cebuli)
- 3 cebule
- 70 ml oleju
- 1 mała puszka koncentratu pomidorowego
- sól, cukier, papryka, pieprz

Cebulę posiekaj, zeszklij na oleju. Dodaj koncentrat i nieco wody. Przypraw, podgrzewaj minutę, ostudź. Śledzie pokrój na kawałki, ułóż w słoju, przekładając każdą warstwę cebulą. Pozostaw na noc w lodówce.

 

 

środa, 21 października 2009, mirosix
Tagi: śledź